Mat & Dryck

Slovakien har många roliga och goda rätter, men trots det är det lite svårt att hitta en slovakisk restaurang i Bratislava. Maträtterna är annars lika de som annars finns i Central- och Östeuropa. Det används mycket färska grönsaker i matlagningen tack vare mängden land i Slovakien som används till odling.

Slovakiska restauranger

Det finns massor av restauranger i Bratislava. Det finns allt från italienska finrestauranger, heta mexikanska restauranger till billiga snabbmatshak. Intressant nog finns det få slovakiska restauranger i Bratislava. Söker du efter riktigt bra slovakisk mat ska du ta dig till Slovak Pub eller till den dyrare Slovak Restaurant på Hviezdoslavovo torg. En ny trevlig slovakisk restaurang är Pressburg som ligger på gatan Michalska, med priser som börjar på runt medelnivå.

Slovakiska specialiteter

Självklart finns det en hel uppsjö av snabbmatsställen i Bratislava. Pröva gärna Bratislavas egen form av snabbmat – richman. Det är en stor brödrulle som är fylld med kål och ost, tillsammans med kött och majonnäs. Ett tips på nyttigare snabbmat är att köpa en rejäl smörgås på någon av Bratislavas kaféer.

En annan av Bratislavas specialiteter är treska, en kall sallad gjord på torsk, majonnäs, lök och morötter. Treska smakar väldigt speciellt och är definitivt någonting du ska smaka för att utmana smaklökarna lite grann.

Speciell restaurangupplevelse

Vill du ha en minnesvärd restaurangvistelse ska du ta dig till tv-tornet och äta i Veza Restaurant. Golvet roterar sakta och låter dig se hela Bratislava med en 360 graders vy. Tyvärr är mekaniken ganska gammal så ring innan du tänkt besöka restaurangen för att vara säker på att allt fungerar som det ska. Från Veza Restaurant ser du också in i UFO restaurant som ligger på toppen av Nya Bron.